الیاف می توانند در شکل های گوناگونی مانند الیاف بلند ادامه دار، الیاف حصیری و بافته شده و یا الیاف خردشده استفاده شوند. نوع الیاف و نحوه قرار گیری آن ها در کامپوزیت یک عامل مهم در تعیین خواص کامپوزیت محسوب می شود. در یک کامپوزیت می توان از یک نوع الیاف و یا ترکیبی از آن ها استفاده کرد. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که در کامپوزیت، الیاف قسمت عمده بار را تحمل می کنند و بیشترین مقاومت الیاف در جهت طول آن ها است.
استفاده از الیاف پیوسته در جهت بارگذاری سبب می شود کامپوزیت بسیار مقاومت پیدا کند. در این حالت اگر از الیاف خرد شده و کوتاه استفاده کنیم مقاومت کمتری نسبت به الیاف پیوسته به ما می دهد. بر حسب کاربرد و روشی که قصد تولید کامپوزیت را داریم باید نوع الیاف را انتخاب کنیم.
تحمل بار ، 70 تا 90 درصد بار وارد شده را الیاف تحمل می کنند تامین مقاومت، پایداری حرارتی و سفتی تامین رسانایی و یا عایق بودن الکتریکی بر حسب این که چه نوع الیافی را بکار ببریم
الیاف را در کنار هم نگه می دارد و بار را به الیاف منتقل می کند. همچنین شکل و سختی کامپوزیت را تامین می کند. رزین الیاف را از هم جدا می کند و موجب می شود الیاف مستقل عمل کنند. در نتیجه رشد ترک در کامپوزیت متوقف و یا آرام خواهد شد. رزین سطحی مناسب به کامپوزیت می دهد و عمل پرداخت سطح را تسهیل می کند. رزین الیاف را در مقابل مواد شیمیایی و خستگی محافظت می کند. همچنین بر حسب انتخاب نوع رزین چقرمگی کامپوزیت تعیین می شود.
همچنین بخوانید:
کامپوزیت چیست؟
تفاوت بین کامپوزیت، FRP و GRP چیست؟
رادکو | نماد نوآوری، مهندسی و کیفیت در مخزن کامپوزیتی
فنی مهندسی راد کیان صنعت سها
امروزه مواد کامپوزیتی در انواع متنوع و کاربرد های متفاوتی استفاده می گردند. شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با ارائه ی محصولات متنوع خود بر پایه مواد کامپوزیتی و پلیمری توانسته است سهم بالایی از بازار تقاضای خرد و کلان صنایع مختلف اعم از صنایع نظامی، نفت، گاز و پتروشیمی و نیز صنایع مرتبط با عمران و شهرسازی، احداث مجموعه های تفریحی، مسکونی و تجاری انبوه را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری به روز، با توجه به نیاز مورد تقاضای مشتریان، اقدام به طرح مسئله و بررسی ابعاد و چگونگی اجرا پرداخته و در نهایت یکی از کم نظیر ترین پاسخ ها را به ایشان عرضه می دارد.
شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، که با نام اختصاری « رادکو » در این عرصه، نامی گردیده است، توانایی طراحی انواع مخزن کامپوزیت شامل مخزن مدولار کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه فلزی-کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه گالوانیزه-اپوکسی در اشکال منظم، نامنظم و خاص را داراست و این توانایی بر گرایش هرچه بیشتر مشتریان به سوی رادکو، افزوده است.
همچنین رادکو توانسته است با نیل به ترکیبی پایدار در عرضه درب منهول های کامپوزیتی از نوع BMC و SMC نیاز مشتریان در این حوزه را برطرف نماید.
دانشمندان ایرانی با تولید رزین پلی استر غیر اشباع توانسته اند صنعت کامپوزیت را از تولیدات خارجی بی نیاز کنند.