مخازن تحت فشار (Pressure Vessels ) به محفظه بسته ای اطلاق می شودکه به منظور نگه داری گازها یا مایعات طراحی می شودو فشار درون مخزن با فشار محیط متفاوت باشد. این اختلاف فشار بسیار خطرناک است. مخ کامپوزیتی و ما در تاریخ توسعه و نگه داری مخازن تحت فشار حوادث مهلکی را اتفاق افتاده است. در نتیجه مهندسان با تجربه قوانینی را جهت طراحی ، ساخت و نگهداری مخازن تحت فشار وضع کرده اند به همین علت است که مشخصات فنی مخازن تحت فشار از یک کشور به کشور دیگر تغییر می کند اما بیشترین پارامترهایی که در اینگونه مخازن موثر هستند بیشتر به فشار و دما بستگی دارند .
کاربرد مخازن تحت فشار :
مخازن تحت فشار در صنایع زیادی کاربرد دارند از موارد پر کاربرد می توان به این موارد اشاره کرد: برج های تقطیر ، زیر دریایی ها ، رآکتورها ، اتوکلاو ، پالایشگاه های نفت و … می توان اشاره کرد همچنین مخازن تحت فشار جهت ذخیره گازهای مایع شدهنظیر: آمونیاک ، کلرین ، پروپان ، بوتان و LPG اشاره کرد.
طراحی و ساخت مخازن تحت فشار :
مخازن تحت فشار را می توان به هر شکلی طراحی کرد ولی بیشترین اشکال متداول ، مخازن کروی ، مخروطی و مخازن استوانه ای است و در این بین مخزن تحت فشار استوانه ای در صنعت بیشتر استفاده می شود که در این نوع از مخازن ، مخزن از یک پوسته استوانه ای و دو عدد عدسی که در دو انتهای پوسته نصب می شود مخزن تشکیل شده استو این نوع مخازن را می توان بنابر استانداردهای مختلفی طراحی و تولید کرد اما استانداردی که بیشتر در کشور ما متداول است استاندارد ASME می باشد ASME Boiler and Pressure Vessel Code و یا به اختصار BPVC است و برای مخازن تحت فشار از استاندارد ASME BPVC Section Vlll استفاده می شود.
فنی مهندسی راد کیان صنعت سها
امروزه مواد کامپوزیتی در انواع متنوع و کاربرد های متفاوتی استفاده می گردند. شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با ارائه ی محصولات متنوع خود بر پایه مواد کامپوزیتی و پلیمری توانسته است سهم بالایی از بازار تقاضای خرد و کلان صنایع مختلف اعم از صنایع نظامی، نفت، گاز و پتروشیمی و نیز صنایع مرتبط با عمران و شهرسازی، احداث مجموعه های تفریحی، مسکونی و تجاری انبوه را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری به روز، با توجه به نیاز مورد تقاضای مشتریان، اقدام به طرح مسئله و بررسی ابعاد و چگونگی اجرا پرداخته و در نهایت یکی از کم نظیر ترین پاسخ ها را به ایشان عرضه می دارد.
شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، که با نام اختصاری « رادکو » در این عرصه، نامی گردیده است، توانایی طراحی انواع مخزن کامپوزیت شامل مخزن مدولار کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه فلزی-کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه گالوانیزه-اپوکسی در اشکال منظم، نامنظم و خاص را داراست و این توانایی بر گرایش هرچه بیشتر مشتریان به سوی رادکو، افزوده است.
همچنین رادکو توانسته است با نیل به ترکیبی پایدار در عرضه درب منهول های کامپوزیتی از نوع BMC و SMC نیاز مشتریان در این حوزه را برطرف نماید.
دانشمندان ایرانی با تولید رزین پلی استر غیر اشباع توانسته اند صنعت کامپوزیت را از تولیدات خارجی بی نیاز کنند.