الیاف شیشه الیاف شیشه معروف ترین تقویت کننده استفاده شده در کامپوزیت ها می باشد. این الیاف تارهای بسیار باریکی از جنس شیشه با طول نامحدود و قطر ثابت هستند. این الیاف ها استحکام و سختی مطلوبی دارند، خواص مکانیک خود را دماهای بالا حفظ می کنند و نسبتا ارزان هستند. الیاف شیشه بنا بر ترکیب شیمیایی و کاربردی که دارند به انواع مختلف تقسیم می شوند.
A-glass: این نوع از الیاف به علت داشتن ترکیبات قلیایی در مقابل اسید مقاومتی خوب دارد.
E-glass: پرکابردترین نوع از الیاف شیشه است که در ساختن قطعات الکتریکی که به مقاومت الکتریکی بالایی نیاز دارند استفاده می شود. مقاومت مکانیکی، قیمت مناسب و عایق الکتریسیته بودن سبب شده که الیاف شیشه پرکاربرد ترین نوع آن ها باشد.
C-glass: این نوع از الیاف شیشه در مقابل مواد شیمیایی مقاوم هستند. از این نوع بیشتر به صورت لایه ای در پوشش لوله ها و مخازنی که در مجاورت مواد شیمیایی قرار دارند استفاده می شود.
S-glass: این نوع از الیاف به علت وزن کم، مقاومت مکانیکی بالا و تحمل دمای زیاد کاربرد بیشتری در صنایع هوافضا دارند.
R-glass: این نوع از الیاف علاوه بر مقاومت مکانیکی بسیار بالا، مقاومتی خوب نسبت به محیط اسیدی نشان می دهند.
برای کاربرد های گوناگون ترکیبات دیگری از الیاف شیشه نیز موجود می باشد ولی شیشه نوع E پرکاربرد ترین آنهاست طوری که امروزه تقریبا 99 درصد الیاف شیشه تولیدی از این نوع هستند.
الیاف کربن:
الیاف کربن یکی از بهترین الیافی است که به طور حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد. الیاف کربن استحکامی بین 7 تا 10 برابر فولاد و چگالی ای حدود 70 درصد الومینیوم دارند که فوق العاده است. علاوه بر این کربن رسانایی بسیار مناسبی دارد و می تواند بافته شده و تبدیل به پارچه شود. این خواص موجب شده که الیاف کربن بسیار در کامپوزیت ها استفاده شوند.
ماده اولیه ای که برای تولید الیاف کربن استفاده می شود precursor (الیاف پیش زمینه) نام دارد. برای تولید الیاف کربن با انجام عملیات حرارتی و شیمیایی گوناگون روی الیاف اولیه عناصر ناخواسته را از آن ها جدا می کنند و چیزی که باقی می ماند رشته هایی به هم پیوسته از اتم های کربن می باشد. این شیوه پرولیز نام دارد و مراحل گوناگونی مانند پایدارسازی اکسیداسیونی، کربونیزاسیون و گرافیتاسیون دارد.
الیاف کربن نیز بر اساس استحکام، مدول یانگ، دمای نهایی عملیات حرارتی و تعداد رشته به انواع گوناگونی تقسیم می شوند. هزاران سال است که از کامپوزیت ها در صنایع گوناگون استفاده می شوند و مشکلات بسیاری را تا به حال در صنایع گوناگون مثل صنایع فضایی،هوانوردی،ساختمانی و .... حل کرده اند. کامپوزیت های بسیار متنوعی تا کنون برای کاربرد های گوناگون اختراع شده اند و مورد استفاده قرار می گیرند شناخت انواع کامپوزیت سبب می شود در کاربرد های گوناگون بتوان بهترین نوع و کم هزینه ترین را انتخاب کرد.
محصولات پیشنهادی:
مخزن کامپوزیتی یکپارچه
مخزن کامپوزیتی پنلی
پوشش CFRP
کفپوش GRP
فنی مهندسی راد کیان صنعت سها
امروزه مواد کامپوزیتی در انواع متنوع و کاربرد های متفاوتی استفاده می گردند. شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با ارائه ی محصولات متنوع خود بر پایه مواد کامپوزیتی و پلیمری توانسته است سهم بالایی از بازار تقاضای خرد و کلان صنایع مختلف اعم از صنایع نظامی، نفت، گاز و پتروشیمی و نیز صنایع مرتبط با عمران و شهرسازی، احداث مجموعه های تفریحی، مسکونی و تجاری انبوه را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری به روز، با توجه به نیاز مورد تقاضای مشتریان، اقدام به طرح مسئله و بررسی ابعاد و چگونگی اجرا پرداخته و در نهایت یکی از کم نظیر ترین پاسخ ها را به ایشان عرضه می دارد.
شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، که با نام اختصاری « رادکو » در این عرصه، نامی گردیده است، توانایی طراحی انواع مخزن کامپوزیت شامل مخزن مدولار کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه فلزی-کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه گالوانیزه-اپوکسی در اشکال منظم، نامنظم و خاص را داراست و این توانایی بر گرایش هرچه بیشتر مشتریان به سوی رادکو، افزوده است.
همچنین رادکو توانسته است با نیل به ترکیبی پایدار در عرضه درب منهول های کامپوزیتی از نوع BMC و SMC نیاز مشتریان در این حوزه را برطرف نماید.
دانشمندان ایرانی با تولید رزین پلی استر غیر اشباع توانسته اند صنعت کامپوزیت را از تولیدات خارجی بی نیاز کنند.