SMC یا (ورق مرکب قالب گیری شده) روشی است که در آن قالب ریزی به صورت فشاری انجام می شود، این روش جهت تولید قطعاتی که نیاز به استحکام مکانیکی بالایی دارند، استفاده می شود.
ورق SMC، ترکیبی تقویت شده به روش گرما سخت (گرما سخت یا ترموست موادی هستند که بعد از حرارت دیدن سخت می شوند) است که با الیاف شیشه بین 10% تا 60 % تقویت شده اند. طول الیاف های شیشه ی بکار رفته در این روش کمی طولانی تر از مورد مشابه در روش BMC هستند. (بین 0.5 تا 1 اینچ) ورق های SMC ترکیبی از رزین پلیمر، پرکننده بی اثر، الیاف، کاتالیزور، رنگدانه، تثبیت کننده یا متعادل کننده و پر کننده هستند که دارای خواص دی الکتریک قوی می باشند. محصول پیشنهادی: مخزن SMC
روش ورق مرکب قالب گیری شده (SMC) دارای خط فرآیند تولید است که در ادامه به شرح مختصری از این خط تولید می پردازیم. مواد در خط تولید به منظور جلوگیری از چسبندگی، از بالا و پایین به صورت خودکار توسط لایه نازکی از پلی اتیلن یا نایلون پوشانده می شوند. خمیر SMC به صورت یکنواخت بر روی لایه نازک پلی اتیلن یا نایلون گسترش می یابد و الیاف شیشه خرد شده به صورت نامنظم بر روی خمیر پخش می شود. لایه بالا به صورت یک ساندویچ که ضخامت آن از قبل تعیین شده نورد شده است. ورق SMC بعد از 48 ساعت به حد کامل شدن می رسد.
SMC می تواند به صورت اشکال پیچیده نیز تولید شود. خواص مکانیکی و ظاهر سطح مناسب و همچنین خاصیت عایق الکتریکی بودن عالی، این ماده ترموست را به ماده ای ایده آل جهت بدنه اتومبیل، قطعات الکتریکی با مقاومت بالا، اجزای مختلف سازه و مخازن آب قرار داده است.
همچنین بخوانید:
مخزن آب SMC
تفاوت بین کامپوزیت، FRP و GRP چیست؟
کاربرد مخارن SMC
رادکو | نماد نوآوری، مهندسی و کیفیت در مخزن کامپوزیتی
فنی مهندسی راد کیان صنعت سها
امروزه مواد کامپوزیتی در انواع متنوع و کاربرد های متفاوتی استفاده می گردند. شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با ارائه ی محصولات متنوع خود بر پایه مواد کامپوزیتی و پلیمری توانسته است سهم بالایی از بازار تقاضای خرد و کلان صنایع مختلف اعم از صنایع نظامی، نفت، گاز و پتروشیمی و نیز صنایع مرتبط با عمران و شهرسازی، احداث مجموعه های تفریحی، مسکونی و تجاری انبوه را به خود اختصاص دهد.
کارشناسان شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، با بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری به روز، با توجه به نیاز مورد تقاضای مشتریان، اقدام به طرح مسئله و بررسی ابعاد و چگونگی اجرا پرداخته و در نهایت یکی از کم نظیر ترین پاسخ ها را به ایشان عرضه می دارد.
شرکت فنی مهندسی راد کیان صنعت سها، که با نام اختصاری « رادکو » در این عرصه، نامی گردیده است، توانایی طراحی انواع مخزن کامپوزیت شامل مخزن مدولار کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه فلزی-کامپوزیتی GRP، مخزن یکپارچه گالوانیزه-اپوکسی در اشکال منظم، نامنظم و خاص را داراست و این توانایی بر گرایش هرچه بیشتر مشتریان به سوی رادکو، افزوده است.
همچنین رادکو توانسته است با نیل به ترکیبی پایدار در عرضه درب منهول های کامپوزیتی از نوع BMC و SMC نیاز مشتریان در این حوزه را برطرف نماید.
دانشمندان ایرانی با تولید رزین پلی استر غیر اشباع توانسته اند صنعت کامپوزیت را از تولیدات خارجی بی نیاز کنند.